Over ons

Over Ons

Op deze pagina vindt u meer informatie over wie wij zijn, hoe wij werken en met wie wij samenwerken.

Sandra Koot 

Na jarenlange ervaring op het gebied van zelfontplooiing, bezieling en persoonlijke ontwikkeling ben ik in 2000 mijn praktijk gestart. Op zoek naar nog meer verdieping kwam de beroepsopleiding Essentiële Therapie op mijn pad. Tijdens deze opleiding heb ik zelf ervaren hoe blokkades en verkrampingen opgelost kunnen worden waardoor ik meer in volheid kon gaan leven.

Na de opleiding ben ik dit met succes gaan toepassen in mijn praktijk en als docent bij het Centrum voor Essentiële Therapie en Transformatiewerk.

Door aanwezig te zijn en vertrouwen te hebben, probeer ik een liefdevolle bedding te geven.

Betrokkenheid, empathie, nieuwsgierigheid en enthousiasme geven betekenis aan mijn Therapeut schap en wanneer ik als docent werkzaam ben tijdens de lesdagen. Tot ziens in mijn praktijk, of op de lesdagen. Geregistreerd als Therapeut bij beroepsvereniging het CAT.


Colin Rinkel

Ik loop al enige tijd op het pad van ontwikkeling, eerst voor mijzelf. De groei die ik heb opgedaan vroeg letterlijk om hiermee naar buiten te komen. Eerst als coach en later als therapeut. In de coaching miste ik de verdieping en die heb ik hier gevonden. De therapie is een prachtige tool, het levert je inzichten, bewustwording en handvatten op om met jezelf en/of situaties om te gaan en eigen keuzes te maken. Mijn begeleiding is ondersteunend, empathisch, met humor en afgestemd op jouw vragen van het moment. Verder geef ik samen met Sandra les aan de 4-jarige opleiding Essentiele Therapie.

Michaël Nijholt

Na jaren van persoonlijk proces waarin ik regelmatig tegen mijn grenzen aanliep, kwam ik in aanraking met Essentiële Therapie. De toegepaste methoden en oefeningen gaven mij helder inzicht in mijn belemmerende patronen, waardoor ik zicht kreeg op mijn essentie. Hierdoor heb ik kunnen ontdekken wie ik werkelijk ben en dat gaf mij de mogelijkheid om te worden wie ik graag wil zijn. Ik ben als Essentieel Therapeut verbonden aan het Centrum en ik begeleid en ondersteun verschillende jaargroepen tijdens de lesdagen. Ik wil mijn ervaring graag delen met een ieder die zijn of haar persoonlijk proces wil aangaan.

Angèle Merks

Mijn weg naar verdieping en vertrouwen liep langs voetreflextherapie, zang en theater. Mijn creativiteit en passie brachten een opening waardoor ik de 4-jarige opleiding tot Essentieel Therapeut ben gaan volgen. Dit leidde tot verdieping van bewustzijn en gevoel. Door de ervaringsgerichte oefeningen werden mijn innerlijk kind en puber gehoord. De raakvlakken met de patronen in het dagelijkse leven werden duidelijk. In juli 2015 heb ik de opleiding succesvol afgerond. Ik heb mijn eigen praktijk en ondersteun als begeleider tijdens de lesdagen. Graag wil ik anderen deelgenoot maken van mijn inzichten en bewustwording.

Francis Smal

Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording hebben altijd mijn interesse gehad. Ik wilde als puber natuurgeneeswijze of psychologie studeren maar verpleegkunde was de start van mijn pad. Ik heb HBO verpleegkunde gestudeerd en heb 35 jaar ervaring in het ziekenhuis en in de psychiatrie. In mijn levensreis heb ik allerlei scholingen regulier en complementair gevolgd waaronder de 4 jarige opleiding Essentieel Therapeut. In deze opleiding leerde ik door de ervaring zorgen voor mijn innerlijke kind en puber. Ook leerde ik op een andere manier contact maken en verbinden wat voor mezelf een verrijking is en ook voor mijn werk. Ik blijf bijscholen omdat het zo leuk en inspirerend. is.

Regulier: BIG geregistreerd. HBO Verpleegkundige met 35 jaar ervaring in de somatiek en psychiatrie waaronder leidinggevende. Daarnaast ben mindfullnesstrainer en opgeleid in de cognitieve gedragstherapie.

Complementair: Essentiele therapie ( 2009), familieopstellingen en bijscholingen.

Graag wil ik liefdevol, enthousiast en betrokken begeleiden bij jou levensreis individueel of in de lessen bij Opleidingscentrum InVerbinding

Arianne

Na een lange tijd strugglen alle ballen in de lucht te houden kwam essentiële therapie op mijn pad. Ik ben dankbaar dat ik dit proces met mezelf ben aangegaan. Het heeft me vele inzichten gegeven. Na enkele individuele sessies ben ik de 4 jarige opleiding ingegaan welke ik met succes heb afgerond. Psychosociale problemen kunnen ingrijpende gevolgen hebben. Moeite op het werk, in het gezin of bij het aangaan van een relatie. Er komt iets op je pad waardoor je van slag raakt en je weet niet hoe je dit een plekje kunt geven. Door met therapie te beginnen is de eerste stap gezet. Samen onderzoeken wat jou is overkomen waardoor je deze klachten ervaart. Daar is vaak een logische verklaring voor vanuit je geschiedenis. Ik help je met bewustwording en je inzicht te geven in je patronen. Met een beetje hulp en ondersteuning kun je weer heel anders tegen het leven aankijken. In mijn gesprekken vind ik het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. Ik probeer altijd met een open oor te luisteren naar ieders verhaal.

Mascha Zomer

Soms kom je op een punt in je leven dat je het niet meer weet. Vastgelopen, wie ben ik eigenlijk? Wie wil ik zijn. In 2014 kwam ik hierdoor in aanraking met Essentiële therapie en de opleiding gaan volgen. Ik maakte kennis met het kinddeel en de puber in
mij. Ik leerde hoe voor deze delen zorg te gaan dragen en kreeg inzicht in patronen die mijn belemmerden. Hierdoor heb ik mogen leren hoe weer bestuurskracht te krijgen over mijn leven en als de volwassene keuzes te kunnen en mogen maken. Na het behalen van mijn diploma Essentieel therapeut, heb ik dan ook van harte de deuren geopend van mijn praktijk. Vanuit een liefdevolle verbinding, veiligheid, vertrouwen en aandacht wil ik graag een ieder begeleiden en ondersteunen tijdens haar of zijn weg bij mij in de praktijk en tijdens de lesdagen .